top of page

Violiste

IRISVAN NULAND

  • Apple Music
  • Spotify
  • YouTube
  • Facebook
Wedge.png
Anchor 1

Luister!

voor SEO:

iris@familievannuland.nl 

+31 (0)6 29 36 72 35

foto's: Ewald Geerdink

Nieuwe viool

Iris heeft een Nicolò Amati viool uit de 17e eeuw in bruikleen gekregen van Ronald Hoogeveen, voormalig concertmeester van het Radio Filharmonisch Orkest.

Iris wint derde prijs en performanceprijs in Oskar Back finale van het Nederlands Vioolconcours 2022

Oskar Back concours 2022
"Zij vertelt met solistisch elan. Ze toont lef en persoonlijkheid."(Juryrapport)

"Iris van Nuland played Mozart's K. 373 before courageously taking on the awesome challenges of the Korngold Concerto, her adventurous responses were exquisitely lyrical and inspiring, in the best soaring spirit of Alma Mahler to whom the piece was dedicated." (violinist.com)​
Oskar Back concours 2022
"Toch was het het optreden van de derdeprijswinnares Iris van Nuland (19) dat het nieuwsgierigst maakt naar de toekomst. Van Nuland speelde – logisch – minder ‘perfect’ en volwassen dan haar zes jaar oudere medefinalisten, maar daarvoor in de plaats klonk jeugdige speelsheid en durf om experimenterend een beetje buiten de lijntjes te kleuren. Haar Mozart was speelser dan het orkest kon bijhouden, haar optreden als geheel muzikaal veruit het meest meeslepend. Naast haar medefinalisten zal Van Nuland nu nog te jong zijn geweest voor de eerste prijs, maar mijn advies: wacht niet te lang met kaarten kopen als ze over een jaar of zes nog eens in de finale staat." (NRC)
Oskar Back concours 2022
"Voorspellingen doen is spelen met vuur, maar ik waag het erop:  
Iris van Nuland heeft nog meer in haar mars. Want haar violistische power en muzikale geestdrift zijn onweerstaanbaar. Ondanks haar jonge leeftijd en onervarenheid, speelt ze nu al de sterren uit de Hollandse hemel en het zou mij niet verbazen als ze zich vroeg of laat ontpopt tot een violistische komeet van wereldklasse. Net als Janine Jansen (Derde prijs, 1993), Liza Ferschtman (Eerste prijs, 1997) en Simone Lamsma (Eerste prijs, 2003), de meest succesvolle prijswinnaars die het concours heeft opgeleverd. "
(De Nieuwe Muze, hoofdredacteur Wenneke Savenije,
tevens muziekcriticus tijdens live uitzending NPO radio 4)

Iris wint 

Prinses Christina Concours 2020

"Hier staat een volwassen, sensibele musicienne op het podium. Je hield ons vanaf de eerste noot in de ban en nam ons mee op een muzikale reis. Een leeuwin op de viool, merkte één van de juryleden op. Je hebt een zeer grote beheersing van je instrument. De momenten van spanning en verstilling die jij weet te creëren, maken het een feest om naar je te luisteren." (Juryrapport)
 
Iris van Nuland wint Prinses Christina Concours in haar leeftijds-categorie. ‘Een leeuw op de viool’ (AD)   

Nieuw in augustus!

Concert van het Otilka Quartet, als onderdeel van het Grachtenfestival Amsterdam.

Oud in juli...

Mooie optredens tijdens het Aurora Festival Groningen en Delft Kamermuziek Festival.
bottom of page