top of page

PIANO DUO

Met pianist Alfredo van de Munt

Alfredo van de Munt – piano

Alfredo is geboren op Jakarta op 7 januari 2001. Hij begon op zeer jonge leeftijd (3,5j) piano te leren spelen bij Isabelle de Vlaminckx's aan het Musique et Spectacle in Wavre, Belgie. Het werd snel een grote passie. Na een muziekstage in Dinant in 2007 vervolgde hij zijn pianolessen bij Loredana Clini.

 

In 2012 won Alfredo de eerste prijs (cat.A) van de Cavatine-competitie in Namen. Tijdens een muziekstage in Hongarije bood Pianist Eckhardt Gàbor, professor aan de Liszt Music Academy en Tóth Aladár Zeneiskola, aan bij hem lessen te volgen. Het hele gezin Van De Munt vertrok die zomer nog naar Boedapest, waar Alfredo deze kans met beide pianohanden kon aanpakken.

 

In 2014 behaalde Alfredo de eerste prijs (categorie B) van de Steinway Competition in het Concertgebouw van Amsterdam. Ook won hij (in zijn leeftijdscategorie) een eerste prijs van de International Tartini Competition in Piran, Slovenië.

 

In 2018 behaalde hij het VWO Science diploma aan het Lycée Français International de Budapest, waarop hij terugkeerde naar Belgie om zijn muzikale passie aan het Lemmensinstituut te Leuven trachten voort te zetten. Dat jaar behaalde hij de derde prijs van de Steinway Competition in BOZAR (Brussel).

 

In 2019 kwam Alfredo in contact met Marijke Oers, waarop hij met haar de les hervatte en vervolgens ook bij Jean-Claude Vanden Eynde les volgde.

 

In 2020 ging Alfredoʼs wens in vervulling en werd hij aangenomen op het Conservatorium van Amsterdam bij pianodocent David Kuyken.

Download foto's op de Foto pagina
bottom of page